Nieuws

Wat is jouw nieuws?

Wat is jouw nieuws over duurzaam geproduceerd voedsel in gemeente De Bilt? Vertel het ons en zend je verhaal in!

Biltsheerlijk nieuwsbrief

Biltsheerlijk in het nieuws

Bomen planten voor Biltse Plukdoolhof

Stichting Biltsheerlijk en Reinaerde zijn initiatiefnemers van het Biltse Plukdoolhof. Zij sloegen de handen ineen om deze nieuwe trekpleister in Bilthoven te ontwikkelen.

Bron: De Vierklank, 3 april 2019

Reinaerde heeft Primeur

Het plukdoolhof is een kracht van samen. Ruim 500 boompjes en struiken hebben vrijwilligers gepoot tijdens de eerste plant dag voor het Biltse Plukdoolhof. Een initiatief van Biltsheerlijk, waar zij samen met Reinaerde handen en voeten aan geeft.

Bron: De Biltsche Courant, 3 april 2019

Draag bij aan Nederlands eerste Plukdoolhof

Biltsheerlijk neemt het initiatief om samen met Reinaerde een Plukdoolhof te realiseren in Bilthoven. Zij zoeken mensen uit de buurt, die daarvoor ook een shop in de grond willen steken.

Bron: Zorg & Welzijn, maart 2019

Actief in 2 woonzorgcentra

Biltsheerlijk mocht een presentatie geven over lokaal geproduceerde (h)eerlijke voeding. “Het was een waardevolle ervaring voor iedereen”, aldus Sander Biesbroek, medewerker RIVM en tevens mede organisator van de middag.

Bron: De Biltsche Courant, 14 november 2018

Week van de Duurzaamheid

In de week van de duurzaamheid, staat Biltsheerlijk als 1 van de 6 koplopers verschillende keren in de Vierklank, de Biltsche Courant en zelfs in het AD. Ook met onze eigen activiteit ‘de duurzame Dorpsmarkt’ kunnen we een platform zijn voor verschillende duurzame initiatieven.

Biltsheerlijk Fietsroutes 

In De Bilt zijn veel producenten op een milieuvriendelijke manier met voedsel bezig. Zij hebben samen met Biltsheerlijk fantastische fietsroutes ontworpen.

Bron: De Vierklank, 6 juni 2018

Ontdek de Biltse smaken op de fiets

De familie Hennipman kwam op het idee om de fietser kennis te laten maken met boeren en tuinders. Daarom werd het Biltsheerlijk fietsseizoen dan ook geopend op de prachtige boerderij ‘De Bonte Parels’in Westbroek

Bron: Biltsche Courant, 6 juni 2018

Nieuwe Routes 

Zaterdag 2 juni om 12.00 geeft wethouder Madeleine Bakker-Smit het startschot voor nieuwe fietsroutes door gemeente De Bilt.

Bron: Biltsche Courant, 30 mei 2018

Nieuwe fietsroutes Biltsheerlijk 

Zaterdag 2 juni opent Wethouder Madeleine Bakker-Smit, op boerderij De Bote Parels in Westbroek, 4 nieuwe fietsroutes door gemeente De Bilt. De routes voeren de fietsers door de mooiste Biltse landschappen en langs boerderijen en tuinderijen met (h)eerlijke lekkernijen.

Bron: De Vierklank, 30 mei 2018

Dorpsmarkt ‘Lentekriebels’ 

De dorpsmarkt kondigt het nieuwe groeiseizoen aan! Naast vele lekkere producten van lokale grond, is er ook aandacht voor de bij. Mensen kunnen bijvoorbeeld zaadbommen en bijenhotels maken. Verder is er muziek, verse patat van Dapp en een lekker ijsje toe. Ondans de koude wind was het weer erg gezellig!

Bron: De Vierklank, 11 april 2018

Bijna alles lokaal op de Biltse Dorpsmarkt

Samen met vereniging Het oude Dorp, organiseert Biltsheerlijk een dorpsmarkt aan de dorpsstraat. Na de try-out in december is de dorpsmarkt terug. Zij staat in het teken van duurzaamheid en lokale productie. Het AD bezocht 3 ondernemers op de markt.

Bron: Algemeen Dagblad, 7 april 2018

Praten over voedsel

Biltsheerlijk organiseerde een bijeenkomst waar Biltse milieuvriendelijke voedselproducenten en Biltse horecaondernemers, met elkaar konden praten over het belang van samenwerking voor een lokale en milieuvriendelijker menukaart.

Bron: Stadspers, 28 februari 2018

Duurzaam en Lokaal 

Biltsheerlijk organiseerde dit jaar haar 2e voedselcafé. Het thema was van Boer naar Restaurantbord. Met veel enthousiasme bedachten lokale producenten samen met lokale Horeca initiatieven om lokale en duurzame producten op de kaart te zetten.

Bron: De Biltsche Courant, 21 februari 2018

Van BOER naar restaurantBORD

Lokale voedsel producenten en lokale horeca komen bij elkaar om met elkaar ten minste 3 ideeën te bedenken om ‘lokaal eten’ op de kaart te zetten.

Bron: De vierklank, 21 februari 2018

Nieuwsarchief
Biltsheerlijk
2017

Betrokken bij Biltsheerlijk

Blijf op de hoogte

Doe met ons mee