Nieuws

Wat is jouw nieuws?

Wat is jouw nieuws over duurzaam geproduceerd voedsel in gemeente De Bilt? Vertel het ons en zend je verhaal in!

Prikbord

Dorpsmarkt De Bilt op 1 juni 2018

Midden in het groeiseizoen organiseren we de derde Dorpsmarkt op de dorpsstraat, in De Bilt. Het thema wordt ‘Naar Buiten!’

Zelfoogst Tuinderij Eyckenstein

Zelf een seizoen lang eerlijk en biologisch geteelde groenten oogsten. 30 weken lang, 1 keer per week oogsten voor maar € 300,00

Biltsheerlijk in het nieuws

Dorpsmarkt ‘Lentekriebels’ 

De dorpsmarkt kondigt het nieuwe groeiseizoen aan! Naast vele lekkere producten van lokale grond, is er ook aandacht voor de bij. Mensen kunnen bijvoorbeeld zaadbommen en bijenhotels maken. Verder is er muziek, verse patat van Dapp en een lekker ijsje toe. Ondans de koude wind was het weer erg gezellig!

Bron: De Vierklank, 11 april 2018

Bijna alles lokaal op de Biltse Dorpsmarkt

Samen met vereniging Het oude Dorp, organiseert Biltsheerlijk een dorpsmarkt aan de dorpsstraat. Na de try-out in december is de dorpsmarkt terug. Zij staat in het teken van duurzaamheid en lokale productie. Het AD bezocht 3 ondernemers op de markt.

Bron: Algemeen Dagblad, 7 april 2018

Praten over voedsel

Biltsheerlijk organiseerde een bijeenkomst waar Biltse milieuvriendelijke voedselproducenten en Biltse horecaondernemers, met elkaar konden praten over het belang van samenwerking voor een lokale en milieuvriendelijker menukaart.

Bron: Stadspers, 28 februari 2018

Duurzaam en Lokaal 

Biltsheerlijk organiseerde dit jaar haar 2e voedselcafé. Het thema was van Boer naar Restaurantbord. Met veel enthousiasme bedachten lokale producenten samen met lokale Horeca initiatieven om lokale en duurzame producten op de kaart te zetten.

Bron: De Biltsche Courant, 21 februari 2018

Van BOER naar restaurantBORD

Lokale voedsel producenten en lokale horeca komen bij elkaar om met elkaar ten minste 3 ideeën te bedenken om ‘lokaal eten’ op de kaart te zetten.

Bron: De vierklank, 21 februari 2018

Dorpsmarkt try-out 

Samen met vereniging Het oude Dorp, organiseert Biltsheerlijk de eerste dorpsmarkt aan de dorpsstraat. Oude tijden herleven, het bruist en er is weer veel gezelligheid. 15 lokale ondernemers en een dapper kalf van boerderij De Bonte Parels staan hier met hun lokaal geproduceerde waar.

Bron: De vierklank, 20 december 2017

Veel belangstelling filmavond

Vrijdag 29 september haalden de PKN Bilthoven en Stichting Biltsheerlijk de indrukwekkende film DOWN tot EARTH naar Bilthoven. Ondanks de regen was de opkomst toch nog 200 mensen!

Bron: De vierklank, 11 oktober 2017

Lezing over Biltsheerlijk

Op ledenavond van de Vrouwen van Nu vertelt Willy Douma, namens stichting Biltsheerlijk over duurzame voedselsystemen.

Bron: De stadspers, 13 september 2017

Voedselcafé Biltsheerlijk smaakt naar veel meer

De kersverse stichting Biltsheerlijk hield op donderdag 19 januari haar eerste bijeenkomst in de oranjerie van Tuinderij Eykenstein, te maartensdijk.

Bron: Biltsche Courant, 25 januari 2017

Eerste Voedselcafé in gemeente De Bilt

In het kader van het duurzaamheidsnetwerk staat donderdag 19 januari een bijeenkomst voor genodigden op stapel om met betrokkenen te discussiëren over versterking van ons lokale voedselsysteem.

Bron: De vierklank, 18 januari 2017

Biltsheerlijk nieuwsbrief

Betrokken bij Biltsheerlijk

Blijf op de hoogte

Doe met ons mee