Stichting Biltsheerlijk

Contact met biltsheerlijk

Stuur ons een bericht met het contactformulier. Wil u liever een e-mail sturen? Ons e-mail adres vindt u onderaan de pagina. Dank u wel!

Rentmeesterschap
Het land hebben wij te leen en dient goed door te worden gegeven aan de volgende generatie.
Duurzaam
Direct afnemen bij de producent zorgt voor minder milieubelasting door vervoer, handel en vers houden.
Gezond eten
Gezonde ingrediënten zijn belangrijk voor een gezond voedselpatroon. Eet lokaal, vers en gevarieerd.
Lokale economie
Lokaal produceren zorgt voor werkgelegenheid. Beloon lokale producenten met eerlijke prijzen per product.

Over Biltsheerlijk

Biltsheerlijk maakt zich zorgen over het effect van voedselproductie op bodem, klimaat, economie en landschap. Ongezond voedsel is bovendien te makkelijk en goedkoop verkrijgbaar, maar wat zijn dan de ‘gezonde’ alternatieven?

  • Lokaal geproduceerd,
  • SeizoensVERS en
  • Milieuvriendelijke voedselproducten.

Dát willen wij dan ook de normaalste zaak van gemeente De Bilt maken.

Biltsheerlijk zet zich lokaal in voor een gezond en milieuvriendelijk voedselsysteem. Met onze acties en concrete resultaten zetten we gezond, duurzaam geproduceerd voedsel in de schijnwerpers.

Als we als consument duurzaam geproduceerd eten willen kopen blijkt dat nog niet gemakkelijk. We zien dat de veranderingen in het aanbod maar heel langzaam gaan, ondanks de door ons gevoelde urgentie. Met Biltsheerlijk willen daar iets aan doen op lokaal niveau.

Lokaal en milieuvriendelijk voedsel betekent eten met je gezonde verstand. Het is niet alleen lekker, maar ook beter voor jezelf én de boer én het milieu.

Doelstelling Biltsheerlijk

  • Bij te dragen aan en verduurzamen van voedselsystemen;
  • Lokaal de beschikbaarheid te vergroten, van gezond en milieuvriendelijk geproduceerd voedsel voor iedereen, in alle lagen van de bevolking, met activiteiten die hiermee verband houden of daartoe bevorderlijk zijn.

Aanpak Biltsheerlijk

Wij vragen Aandacht voor het thema voedsel, bieden een Platform om zo te komen tot een goed Programma in gemeente De Bilt.

Initiatiefnemers

Stichting Biltsheerlijk is opgericht door Willy Douma uit Groenekan, Maaike Noorlander uit Bilthoven en Joanne Ronhaar uit De Bilt. Gezamenlijk vormen zij het bestuur van Stichting Biltsheerlijk. Zij hebben een breed netwerk dat ingezet wordt voor het programma van Biltsheerlijk.

Onze kernwaarden: inspiratie, innovatie, interactie, initiatie, informatie delen en inkomsten werven om doelen te verwezenlijken, helpen de juiste keuzes te maken.

Als sociaal ondernemer combineer ik landschapsarchitectuur en permacultuur om evenwicht te creëren tussen voedselproductie en natuur, tussen mooi en nuttig.
Author Photo
Joanne Ronhaar (De Bilt)
Als bioloog werk ik aan verduurzaming van ons voedselsysteem, zowel lokaal als mondiaal.
Author Photo
Willy Douma (Groenekan)
Als sociaal ondernemer werk ik met veel passie aan projecten op het gebied van eHealth(zorginnovatie), voeding & duurzaamheid.
Author Photo
Maaike Noorlander (Bilthoven)

Samenwerken met Biltsheerlijk

Gelukkig staan wij er niet alleen voor. Er zijn veel organisaties in (en buiten) gemeente De Bilt die onze initiatieven een warm hart toe dragen. Zij doen dit door met ons samen te werken, ons (financieel) te steunen en ons met raad en daad bij te staan. Wij zijn hen allen dankbaar!

Samen voor de Bilt
Gemeente De Bilt
Notarissen Houwing Van Beek
De Bilt in beeld
De Vergroening
Boerderij Nieuw Bureveld
Vereniging Het Oude Dorp
Tuinderij Eyckenstein
Bonbon Margo
K.F. Hein fonds
De Bonte Parels
Reinaerde
RIVM
PKN Bilthoven
Cozaak
Proef je Regio
Vrouwen van Nu
Hallo Buur - Respectvol De Bilt

Betrokken bij Biltsheerlijk

Blijf op de hoogte

Doe met ons mee