Aardperen gnocchi

Aardperen gnocchi

Een net-even-anders aardperen gnocchi van aardperen en truffelaardappeltjes. Roergebakken met een uitje en flower sprouts van de Lindenhoff. Daarbij delen wij stukje diamant haas van boerderij Nieuw Bureveld. Diamanthaas lijkt erg op kogelbiefstuk, maar het is iets goedkoper. Waar biefstuk van de billen komt, is dit malse stukje vlees te vinden tussen de schouders van een koe.

Flower sprouts?! Ja, dat klopt! Dit is een nieuwe spruitjes variant. Een kruising tussen boerenkool en spruitjes. Hij is in de herfst en winter verkrijgbaar, maar ik weet niet hoe lang deze groente het nog na de winter doet. Dit zou je bij de Lindenhoff kunnen navragen. Hij ziet er uit als een paars en donkergroene spruit met krullende blaadjes.

Ik had ook nog een klein restje broccoli over, deze smaakt vast lekker bij de sprouts. Hij gaat er in kleine stukjes bij.

Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: snijplank, mesje en mengkom

Recept

Aardperen gnocchi
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Een aardperen gnocchi van aardperen en truffelaardappeltjes. Roergebakken met een uitje, flower sprouts van de Lindenhoff en een restje broccoli. Daarbij delen wij stuk diamant haas.
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Aardperen gnocchi
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Een aardperen gnocchi van aardperen en truffelaardappeltjes. Roergebakken met een uitje, flower sprouts van de Lindenhoff en een restje broccoli. Daarbij delen wij stuk diamant haas.
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 20 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
150 gram Meel
50 gram Oude kaas
1 theelepel Zeezout
1 Uien
150 gram Broccoli
400 gram Flower sprouts
1 Citroen rasp
1 eetlepel Roomboter
1 eetlepel Olijfolie
600 gram Diamanthaas
Porties: personen
Instructies
  1. Gnocchi Kook de aardperen en de truffelaardappeltjes gaar, laat ze afkoelen.

    Doe de aarperen en truffelaardappeltjes over in een kom en prak ze met een vork fijn.

    Doe het eierdooier erbij samen met de oude kaas en roer dit door.

    Doe de bloem erbij en kneed tot het 1 geheel is.

    Laat de deegbal even opstijven in de koelkast en zet ondertussen een grote pan met water op.
  2. Groente Maak de sprouts schoon en pel de blaadjes los.

    Snijd de broccoli in kleine roosjes en stukjes.

    Als het water kookt doe je de broccoli en de sprouts 3 tot 5 minuten in het water.

    Schep de groente eruit en spoel ze koud af.

    Laat het water kokend opstaan.
  3. ...terug naar de gnocchi Haal het deeg uit de koelkast en rol elke keer een stukje deeg uit tot een cilinder van ca. 1 cm dikte.

    snijd de cilinder in kussentjes van ca. 2 cm breed.

    Doe de gnocchi's per cilinder in het kokende water tot ze boven komen drijven en schep ze in een kom.
  4. Vlees Zet een pan op voor het vlees en bak de diamanthaas 5 minuten aan beide zijden. Bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak en bedek het (van het vuur af) met aluminiumfolie. Laat het vlees rusten.
  5. ...terug naar de groente Snipper de ui. Zet een pan op met 1 eetlepel olie en fruit de ui, doe de gnocchi erbij en bak ze een beetje knapperig, doe de groente erbij.

    Roerbak het geheel en rasp de schil van 1 citroen boven de pan.

    Snijd het vlees in plakjes en serveer het samen met de aardperen gnocchi op een bord.