Bonen met satésaus

Bonen met satésaus

Niets bijzonders, maar wel lekker deze “bonen met satésaus”. Met een schep rijst erbij is het een vegetarische maaltijd en met een stukje vlees erbij ook gewoon lekker. Voor de bonen gebruik ik naast verse sperziebonen, krokant gebakken kikkererwten. Ik heb natuurlijk mijn Pistachenoten satésaus gebruikt. Klik hier voor het recept.

Mijn man maakt van het restje sperziebonen en kikkererwten wel een salade voor de lunch voor de volgende dag met een schepje piccalilly en een tomaat in stukjes. (soms met, maar vaker zonder de rijst)

Mmmm, aan de slag!

Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: Snijplank en mes

Recept

Bonen met satésaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Gewoon een lekkere maaltijd, deze sperzie bonen met satésaus. Met een schep rijst erbij een vegetarische maaltijd, maar ook lekker met een stukje kipfilet of varkenshaas.
Porties Prep Tijd
3 Personen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
3 Personen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Bonen met satésaus
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Gewoon een lekkere maaltijd, deze sperzie bonen met satésaus. Met een schep rijst erbij een vegetarische maaltijd, maar ook lekker met een stukje kipfilet of varkenshaas.
Porties Prep Tijd
3 Personen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
3 Personen 5 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
400 gram Sperziebonen
2 Uien
220 gram Kikkererwten zelf geweekt of uit blik (uitgelekt gewicht)
50 milliliter Satésaus 1 portie, zie recept
225 gram Rijst
Porties: Personen
Instructies
  1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking
  2. Verwarm de olie in de pan. Bak de kikkererwten in de olie krokant (ca. 5 minuten). Snijd de uien in reepjes, doe de uien en sperziebonen bij de kikkererwten in de pan.
  3. Voeg 50 milliliter satésaus toe met 50 milliliter water en laat het geheel op zacht vuur in 10 tot 20 minuten gaar stoven. Doe eventueel een deksel op de pan.