Dille ‘Pickles’

Dille ‘Pickles’

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik dol ben op zoet-zuur. Ik eet augurken uit de pot en leg van alles in! Ik heb alleen niet altijd zin in dat potjes-pannetjes-gedoe. Lang leve de magnetron! Deze zoet-zure schijven zijn daarmee in 3 minuten gemaakt én ook nog eens suikervrij! De dille maakt het namelijk al zoet genoeg voor mij. Mocht je een zoetje willen, kun je op dit recept een theelepel honing toevoegen.

De pot blijft zeker een week goed in de koelkast, maar dat red hij bij mij nooit…

Saffraan uien maak ik op dezelfde manier, alleen voeg ik daar uiteindelijk ook olie aan toe en dat doe ik niet bij deze Dille Pickles.

Wat zijn de ‘Pickles’? In principe zijn pickles, gepekelde groenten die vervolgens op zuur gelegd worden. Ik neem hier een enorme binnenbocht en sla het pekelen over (al voeg ik wel zout toe voor smaak), om de groenten direct in kokend zuur te leggen. De groenten voor de dille zoet-zuur zijn een komkommer en sjalotje. Het is een Manny komkommer. Dat wil zeggen dat het een mini komkommer is. Deze is overigens groter dan de snack komkommers uit de supermarkt. Als je voor dit recept een halve ‘gewone’ komkommer gebruikt, bereik je het zelfde resultaat. De smaak komt erg in de buurt van augurkenschijfjes, maar dan net iets knapperiger.

Dille en komkommers zijn natuurlijk een klassieke combinatie. Dille smaakt ook heerlijk bij vis en in aardappelsalades. Dille zorgt voor frisheid in een gerecht en combineert goed met zuren (azijn, citroen etc). Het is bovendien rijk aan vitamine C!

Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar om dit recept te maken is het volgende kookgerei erg handig: magnetron, snijplank, mes

Recept Dille ‘Pickles’

Dille 'Pickles'
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Dille Pickles, oftewel je eigen gemaakte augurken in slechts 3 minuten! De enige afwas is een mes en snijplank. Ideaal voor op een hamburger, bij pittige schotels of gewoon om zo uit de pot te snoepen.
Porties Prep Tijd
1 pot 2 minuten
Kook Tijd
3 minuten
Porties Prep Tijd
1 pot 2 minuten
Kook Tijd
3 minuten
Dille 'Pickles'
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Dille Pickles, oftewel je eigen gemaakte augurken in slechts 3 minuten! De enige afwas is een mes en snijplank. Ideaal voor op een hamburger, bij pittige schotels of gewoon om zo uit de pot te snoepen.
Porties Prep Tijd
1 pot 2 minuten
Kook Tijd
3 minuten
Porties Prep Tijd
1 pot 2 minuten
Kook Tijd
3 minuten
Ingrediënten
1 kleine Komkommer
1 volle eetlepel Dille vers gesneden
1 Sjalot
60 mililiter Natuurazijn
40 mililiter Water
1/4 theelepel Zout
7 Peperkorrels (optioneel)
Porties: pot
Instructies
  1. Vul een brandschone (jam)pot met het azijn en water. Zet de pot in de magnetron op 3 minuten op volle kracht of tot het kookt.
  2. Snijd ondertussen de dille fijn, de komkommer in dunne plakjes (kan met de kaasschaaf) en het sjalotje in flinterdunne ringen.
  3. Voeg de dille, komkommer en het sjalotje toe aan het kokende vocht. Draai een deksel op de pot en laat hem afkoelen. Bewaar de Dille Pickles in de koelkast.