Lentemacaroni

Lentemacaroni

Bij het inluiden van de lente hoort mijn lentemacaroni. Je kunt ook elleboogjes gebruiken, maar ik vind het leuk om af te wisselen en nu voor de hele stengel (soort holle spaghetti) te kiezen. Hij is ook lekker met tagliatelle of spaghetti, eigenlijk kan hij wel met alle pasta’s.

Een lentemacaroni moet voor mijn licht zijn. Hij heeft dan ook geen room, boter of wijnsaus maar een lichte pesto van raapstelen en pistachenootjes. Klik voor het recept van de raapstelen pesto hier. Als je de pesto van te voren gemaakt hebt, dan staat deze pasta in mum van tijd op tafel!

Ik hou hem voor mijzelf vegetarisch, maar voor mijn man bak ik er een speklapje bij. Ik gebruik hiervoor een speklapje van boerderij Nieuw Bureveld en kruid het met een halve theelepel Hollandse pot kruidenmix en peper & zout naar smaak.

Bij mijn Lentemacaroni eet ik graag een salade. Ik heb een gemengde krop sla liggen uit de kas van Landgoed Vollenhoven, hier maak ik een simpele gemengde bladsalade van. TIP: maak de dressing van te voren en bewaar hem in de koelkast. Pluk alleen de bladeren die je nodig hebt en doe de dressing er aan tafel over. Je kunt de sla op zich namelijk goed bewaren in de koelkast, maar zodra je er dressing over doet moet je hem gelijk eten, anders wordt hij slap.

Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: Pan, mes, snijplank

 Recept

Lentemacaroni
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Bij het inluiden van de lente hoort mijn lentemacaroni. Je kunt ook elleboogjes gebruiken, maar ik vind het ook leuk om deze stengels (soort holle spaghetti) te gebruiken. Hij is ook lekker met tagliatelle of spaghetti, eigenlijk kan hij wel met alle pasta's.
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Lentemacaroni
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Bij het inluiden van de lente hoort mijn lentemacaroni. Je kunt ook elleboogjes gebruiken, maar ik vind het ook leuk om deze stengels (soort holle spaghetti) te gebruiken. Hij is ook lekker met tagliatelle of spaghetti, eigenlijk kan hij wel met alle pasta's.
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
200 gram Macaroni
1 Uien
3 eetlepels Raapstelenpesto (voor recept: klik hier )
2 Speklapje (optioneel)
1 eetlepel Olie
1 theelepel Hollandse pot kruidenmix (voor recept: klik hier )
Porties: personen
Instructies
  1. Kook de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de puntpaprika en snipper de ui. Doe een eetlepel olie in de pan en bak/fruit de paprika met de ui op zacht vuur tot het vocht uit de paprika en de ui is verdampt en het olie 1 geheel is geworden met de paprika en ui. Het mengsel wordt als het ware een beetje "plakkerig".
  3. Kruid de speklapjes met de kruidenmix en bak ze in een pan met een beetje olie op midden-hoog vuur totdat ze lekker knapperig zijn.
  4. Als de macaroni klaar is, schep je de raapstelenpesto, de paprika en ui erdoor. Goed roeren en dan kunnen we aan tafel.