Maaltijdsoep

Maaltijdsoep

Het is zondagmiddag. We hebben na een flinke boswandeling op de zoveelste regenachtige lentedag zin in een warme maaltijdsoep. Erwtensoep schiet door m’n hoofd…

Ik zie in mijn voorraadkast kikkererwten staan en droom, met de pot in mijn hand, weg naar Spanje. Daar hadden we vaak een maaltijdsoep van tomaten, paprika, ui en kikkererwten. Met dat beeld in mijn hoofd, krijg ik het gelijk een paar graden warmer. Ik besluit deze soep te maken, maar dan op mijn manier.

Voor de basis gebruik ik tomatensoep. Deze maak ik vaak in wat grotere porties en bewaar ik dan in koelkast of vriezer. Ik gebruik hem als basis voor bijvoorbeeld saus en in dit geval soep. Hier hebben we verder een brannenkoek bij, die ik net als de tomatensoep in veelvoud maak en invries.

Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: pan, mes en snijplank

Recept

 

Maaltijdsoep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Een volle maaltijdsoep, met intense smaken van van verse tomaten, ui, paprika, warmte van een bijzondere kruidenmix en kikkererwten. Mijn versie van de maaltijdsoepen die we aten in Spanje. Deze maaltijdsoep brengt mij direct in vakantiestemming.
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Maaltijdsoep
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Een volle maaltijdsoep, met intense smaken van van verse tomaten, ui, paprika, warmte van een bijzondere kruidenmix en kikkererwten. Mijn versie van de maaltijdsoepen die we aten in Spanje. Deze maaltijdsoep brengt mij direct in vakantiestemming.
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Porties Prep Tijd
2 personen 5 minuten
Kook Tijd
10 minuten
Ingrediënten
1 Paprika rode puntpaprika
2 Uien
220 gram Kikkererwten pot, blik of zelf geweekt
1 eetlepel Olijfolie
450 milliliter Tomatensoep (Zie, recept)
1/2 theelepel Peperkorrels (gemalen)
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de ui, de paprika en zongedroogde tomaten in ca. evengrote stukjes. Dit mag best wat grof zijn als je dat lekker vind.
  2. Doe 1 eetlepel olijfolie in de pan met de Oosterse kruidenmix en bak dit even 1 minuut. Doe nu alle groente in de pan en bak nog 2 minuten al roerend.
  3. Blus af met de tomatensoep en breng het aan de kook. Doe nu de kikkererwten erbij en laat alles 10 minuten pruttelen.
  4. Maaltijdsoep2TIP: rasp een beetje oude kaas over de soep als je hem opdient en druppel er tot slot nog wat lekkere olijfolie overheen. (bij voorkeur beter gemikt dan ik, het ging een beetje over de randen...)