pastinaaksoep

pastinaaksoep

Ingezonden door Joanne.

Een heerlijke pastinaaksoep. Serveer deze maaltijdsoep met ambachtelijk gebakken brood, of eet hem gewoon lekker zo.Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar om dit recept te maken is het volgende kookgerei erg handig: Snijplank, mes, soeppan, blender (of staafmixer)

Recept Pastinaaksoep

Pastinaaksoep
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Een heerlijke pastinaaksoep. Serveer deze maaltijdsoep met ambachtelijk gebakken brood, of eet hem gewoon lekker zo.
Porties Prep Tijd
4 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 30 minuten
Porties Prep Tijd
4 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 30 minuten
Pastinaaksoep
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Een heerlijke pastinaaksoep. Serveer deze maaltijdsoep met ambachtelijk gebakken brood, of eet hem gewoon lekker zo.
Porties Prep Tijd
4 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 30 minuten
Porties Prep Tijd
4 15 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
15 minuten 30 minuten
Ingrediënten
1 middelgrote ui kleingesneden
2 teentjes Knoflook
2 cm verse gember geraspt
400 gram Pastinaak schrappen en in stukjes snijden
500 ml Groente- of kruidenbouillon van blokje
200 ml volle melk
1 klontje Roomboter
200 gram spekblokjes
Porties:
Instructies
  1. Verwarm de boter in een pan. Voeg de kleingesneden ui, de kerrie, de geraspte knoflook en gember toe en laat het bakken tot de ui glazig is. Voeg dan de geschrapte en in stukjes gesneden pastinaak toe samen met de bouillon. Laat dit 15 minuten koken tot de pastinaak gaar is.
  2. Pureer dan het geheel, bijvoorbeeld met een staafmixer, en laat het afkoelen.
  3. Bak de spekjes uit. Doe de spekjes in een apart schaaltje, zodat iedereen naar wens spekjes kan toevoegen.
  4. Voeg voor het serveren de melk toe aan de soep en warm hem nog even goed door.