Rucola pizza

Rucola pizza

In mijn landgoedpakket voor deze week zit een hele berg rucola en ik maak er direct een rucola pizza van, met wat ik nu in huis heb. Ik heb namelijk nog een pizza bodem in de vriezer en vandaag even geen zin om in potten en pannen te roeren… Jazeker, ook ik wil wel eens een dag NIET koken!

Wat heb ik eigenlijk in huis? Eens even kijken, ik heb altijd wel een uitje en paprika, tomaten, oude kaas en citroen. Verder zit in mijn landgoedpakket: rucola, tijm, rozemarijn, salie en oregano. Perfect voor een rucola pizza in 8 stappen:

Pizza maken

In Zweden kregen we bij de pizzeria altijd een bakje eigen gemaakte coleslaw mee. Dit smaakt erg lekker als extra topping op de pizza. Ook bij Turkse pizza’s is het gebruikelijk salade als topping te gebruiken. Zo ben ik bij het zelf maken van pizza’s op het idee gekomen, de salade standaard toe te voegen. In dit geval een rucola salade, lente- of Egyptische uitje en knoflook- citroendressing. Hierdoor wordt de pizza ook wat lichter en frisser, wat mij betreft.

Wij eten samen van deze rucola pizza, maar houden wel altijd nog wat over. Toevallig ben ik ook dol op koude pizza, dat is wellicht een heel persoonlijke afwijking. Hetgeen wij overhouden, gaat dus de koelkast in en is een lekkere lunch voor morgen.

Proef je regio

MaaikeKookgerei

Het werkt heel prettig om naast je ingrediënten, ook je kookgerei klaar te zetten. Improviseren kan altijd, maar de volgende materialen maken de bereiding van dit recept gemakkelijker: snijplank en mes.

 Recept

Rucola pizza
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Wij eten samen van deze rucola pizza, maar houden wel altijd nog wat over. Toevallig ben ik ook dol op koude pizza, dat is wellicht een heel persoonlijke afwijking. Hetgeen wij overhouden, gaat dus de koelkast in en is een lekkere lunch voor morgen.
Porties Prep Tijd
1 Pizza 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
1 Pizza 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Rucola pizza
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Wij eten samen van deze rucola pizza, maar houden wel altijd nog wat over. Toevallig ben ik ook dol op koude pizza, dat is wellicht een heel persoonlijke afwijking. Hetgeen wij overhouden, gaat dus de koelkast in en is een lekkere lunch voor morgen.
Porties Prep Tijd
1 Pizza 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
1 Pizza 10 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
1 pizzabodem (recept: pizza bodem)
1 Uien
1 Paprika (rode puntpaprika)
4 plak Oude kaas
300 gram Tomaten (voor saus)
2 takjes Oregano
0,5 takje Rozemarijn
2 takjes Tijm
8 blaadjes Salie (4 tot 8 blaadjes naar smaak)
0,5 eetlepel Balsamico
1 eetlepel Olijfolie
60 gram Rucola
1 teen Knoflook
120 milliliter Olie
1 theelepel Zeezout
1 theelepel Italiaanse kruidenmix
1 Egyptische Ui (of lente ui)
Porties: Pizza
Instructies
  1. Bereid eerst de pizza bodem of haal hem uit de vriezer en leg hem op de bakplaat om te ontdooien.

    Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Tomatensaus: Doe 300 gram tomaten, de blaadjes van 1 takje oregano, 0,5 takje rozemarijn en 1 takje tijm, helft van de salie, 1 eetlepel olijfolie en 0,5 eetlepel balsamico. minuutje op volle kracht en saus is klaar!
  3. Topping(s): Verdeel de tomatensaus over de pizza bodem.

    Begin met het plukken van de rest van de verse kruiden. Je hebt als het goed is nog wat oregano, tijm en salie blaadjes. Verdeel de blaadjes over de tomatensaus.

    Snijd de ui en paprika fijn en verdeel deze over de saus.

    Leg de plakken kaas er bovenop en schuif hem ca. 20 minuten in de oven.
  4. Tot slot de rucola salade: Was de rucola, snijd de Egyptische ui in fijne ringetjes en doe er eventueel nog 1 tomaat in blokjes bij. Meng dit alles door elkaar, nu maak je de dressing.

    Rasp de schil van 1 citroen boven een mengkom (alleen het gele van de schil), pers de citroen uit en doe de sap bij het rasp. Pers de knoflookteen en doe het met 1 theelepel zout bij de citroensap en -rasp. Voeg nu 120 milliliter olie en de Italiaanse kruidenmix toe. Roer er met een garde of vork een dressing van. Hij wordt als het goed is wit, dit is prima.

    Doe 5 a 6 eetlepels door de salade en bewaar de rest in de koelkast.